Servicecenter Omega en Rado

De Swatchgroup heeft in de afgelopen jaren het aantal servicecenters drastisch verminderd. Alleen de werkplaatsen die voldoen aan de strenge eisen van gereedschappen , inrichting en de juiste opleiding en werkervaring mogen zich gecertificeerd Omega servicecenter noemen. Onderdelen worden dan ook alleen nog aan deze servicecenters geleverd.

Sinds januari 2013 zijn wij dan ook een officieel Omega service center. Met verplichte cursussen worden wij op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van onderhoud en reparatie van uw waardevolle bezit. Het directe bestelsysteem van de Swatchgroup stelt ons in staat om alle nog leverbare onderdelen en banden voor uw Omega, Rado, Certina, Tissot, Longines, Hamilton, Calvin Klein en Pierre Balmain te bestellen.

Opgericht in La Chaux-de-Fonds, Zwitserland in 1848 door de 23-jaar oude Louis Brandt die horloges assembleerde van delen geleverd door lokale werklui. Hij reisde door Europa om zijn horloges te verkopen. Nadat Louis Brandt overleed in 1879 besloten zijn twee zonen Louis-Paul en Cesar, geplaagd door allerlei problemen, alle onderdelen zelf te assembleren. De onderneming verhuisde naar een kleine fabriek in1880. In de daaropvolgende jaren beleefde het bedrijf groot succes. Louis-Paul en Cesar overleden beide in 1903, het bedrijf werd daarna overgenomen door 4 personen, de oudste was nog geen 24 jaar.
De geschiedenis van Rado begint in 1917, in het Kleine Zwitserse plaatsje Lengnau, waar de drie broers Fritz, Ernst en Werner Schlup de Schlup & Co uurwerkenfabriek beginnen. Precies 40 jaar later, in 1957, wordt het bedrijf omgevormd in de Rado Uhren AG en wordt de eerste horlogecollectie gepresenteerd onder de naam Rado. Het is het begin van een ongebruikelijk succesverhaal.
Het merk Calvin Klein werd opgericht in 1968 als kleding merk en werd verkocht in een klein winkeltje in New York. Al snel groeide het merk uit en haalde diverse prijzen. In 1997 werd de eerste horloge lijn gepresenteerd en is al jaren ondergebracht bij The SwatchGroup. U kunt uw Calvin Klein horloge daarom ook bij ons laten repareren.
Het merk Certina werd opgericht in 1888 in het Zwitserse Grenchen door Adolf en Alfred Kurth. de eerste jaren heeft de fabriek alleen uurwerken gefabriceerd voor andere horlogemerken, in 1936 heeft Certina het eerste digitale horloge gelanceerd wat werkte met bedrukt rondeschijfjes. Vanaf 1983 hoord Certina bij The SwatchGroup en kunt u uw horloge bij Wesselink & Vreeker laten repareren.
Het merk Hamilton werd in 1892 opgericht in Lancaster Pennsylvania en werd bekend door de railway pocket watches. In 1957 verscheen het eerste electrische horloge, Elvis Presley droeg dit in de film Blue Hawaii en zorgde daarmee voor een grote populariteit, In 1984 werd Hamilton overgenomen door The SwatchGroup en heeft nu meer dan 300 modellen in de collectie. Uw Hamilton kunt u bij Wesselink en Vreeker laten repareren.
Tissot is een luxe Zwitsers horlogemerk, opgericht in 1853 in Le Locle door Charles-Felicien Tissot en zijn zoon Charles-Emile. Charles-Emile wilde het bedrijf groter maken en ook buiten Zwitserland bekendheid verkrijgen. Nog voor de oprichting van het bedrijf en tijdens zijn studie voor horlogemaker reisde hij in 1848 al naar de Verenigde Staten. In 1858 vertrok hij richting Rusland, waar de Savonette-zakhorloges goed verkochten.Uw Tissot horloge kunt u bij Wesselink & Vreeker laten repareren.
Pierre Alexandre Claudius Balmain werd geboren op 18 May 1914 te Paris in Frankrijk, hij werd later een bekwaam fashion designer en opende in 1945 zijn eerste winkel in Parijs.Van af 1987 to 1995 worden er horloges gemaakt onder licentie van The SwatchGroup. In 1995 krijgt The SwatchGroup de exclusive rechten en worden er wereldwijd horloges verkocht. Uw Balmain horloge kunt u laten repareren door Wesselink & Vreeker.
Het merk Longines werd ontdekt door Auguste Agassiz in het plaatsje Saint-Imier in 1832, the Compagnie des Montres Longines Francillon S.A en is sinds begin jaren 80 eigendom van The SwatchGroep. Longines leverde als eerste timers bij de eerste moderne Olymische spelen in 1896. Toen Charles Lindbergh in 1927 zijn eerste nonstop solo transatlatische vlucht maakte is er aan de hand van dat gebeuren een speciaal horloge ontworpen door Charles Lindbergh zelf. Bij Wesselink en Vreeker kunt u uw Longines horloge volgens fabrieks voorwaarden laten repareren.
The Swatch Group Ltd. is een Zwitsers bedrijf en de grootste horlogemaker ter wereld. Het conglomeraat ontstond in 1983 onder de naam Société de Microélectronique et d'Horlogerie uit de fusie tussen de horlogefabrikanten ASUAG en SSIH, op initiatief van de Zwitserse banken. Die geloofden niet meer dat het Zwitserse product kon concurreren tegen goedkope Aziatische klokjes. Ze lieten Nicolas Hayek een plan maken en steunden vervolgens de daarin aanbevolen fusie. Sinds 1998 voert de onderneming haar huidige naam, die is ontleend aan het succesvolle horloge Swatch dat Hayek op de markt had gebracht. The Swatch Group is genoteerd aan de Zwitserse beurs, de Swiss Exchange.

Contactformulier

Wat is je voornaam?
Wat is je achternaam?
Wat is je Emailadres?
Wat is je telefoonnummer?
Invalid Input
Ongeldige invoer

Official Servicecenter

Contactadres

Wesselink & Vreeker Uurwerktechniek

Winkelcentrum De Hoef
van Ostadelaan 278
1816JH Alkmaar

t: 072-5157573
e: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over Wesselink & Vreeker

Openingstijden:
Dinsdag t/m vrijdag 09:00 - 18:00 • zaterdag 09:00 - 17:00 • zondag en maandag gesloten

Het bedrijf is in 1996 ontstaan uit twee uurwerkherstel bedrijven die in samenwerken heel veel voordelen zagen. Inmiddels bestaat ons team uit 3 horlogemakers. We zijn constant bezig om ons aan te passen aan de eisen en verwachtingen van de klant. We blijven op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en passen daar onze kennis en gereedschappen op aan. Hierdoor zijn we al zo'n 20 jaar een betrouwbaar adres voor al uw reparaties en onderhoud aan uw horloge.